Gå til sidens indhold
 
taekker_videnservice

Aarhus som Smart City

Smart Aarhus forener den stigende urbanisering med fremtidens teknologi og finder digitale løsninger af fremtidens udfordringer baseret på partnerskaber og brugerinvolvering.

Smart Aarhus udgør en platform for alle, der vil drage nytte af digitaliseringens potentiale på tværs af sektorer og hierarkier, og er et bud på en alternativ organisering, der skal løfte indsatsen for at finde digitale, effektive og bæredygtige løsninger på fremtidens udfordringer. Udfordringer, der deles af mange byer over hele verden – også i Aarhus.

 

Uden for Danmark betragtes Smart Aarhus’ tilgang som en skandinavisk tredje vej i digitaliseringen af byer baseret på partnerskaber og brugerinvolvering. Desuden spiller social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed en central rolle – både i Skandinavien og i Smart Aarhus’ tankesæt.  

 

Samarbejde og involvering er nødvendig
Det er nødvendigt at skabe en ny arbejdsdeling mellem offentlig og privat, og der er brug for, at borgere og virksomheder hjælper med at løse de mange fælles udfordringer. Derfor samarbejder Smart Aarhus både med den offentlige og private sektor, borgere, erhvervslivet og videninstitutioner om forskellige projekter, der skal bidrage til byudviklingen på den ene eller anden måde.

 

Projekterne i Smart Aarhus skal skabe betingelserne for en livskraftig digital økonomi med nye forretningsområder og flere arbejdspladser til gavn for både by borgere og erhvervsliv. Det skal blandt andet ske ved at skabe gode vilkår og synlighed om nye, lovende projekter.

 

Hvis du er interesseret i at være med til at forme Aarhus’ digitale fremtid eller vil vide mere om Smart Aarhus kan du læse mere på smartaarhus.dk/.

    

Kontakt

Line Gerstrand Knive

Konsulent

Videnservice

Rådhuset

8000 Aarhus C

Mobil: +45 23 32 84 32

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 04.4.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code