Gå til sidens indhold
 

Produktion

Virksomhederne i Aarhus er blandt de allerbedste til at kombinere innovation og effektivitet. Det er derfor, mange internationale virksomheder har valgt at placere deres faciliteter her.

Aarhus er det største produktionsområde i Danmark. Der er 10.000 arbejdspladser indenfor industrifremstilling i byen. Undersøgelser fra Dansk Industri viser, at 100 arbejdspladser inden for produktionsarbejde bidrager med 35 arbejdspladser i andre brancher. Det innovative erhvervsklima i Danmark er baseret på tætte forbindelser mellem håndværk, produktion og vidensarbejdere. Dette understreger vigtigheden af en stærk industriel sektor til at støtte innovation og til at sikre, at Aarhus kontinuerligt vil være på forkant med innovation.

 

Placering af både administration og produktion i Aarhus

Mange virksomheder vælger at placere både administration og produktion i Aarhus. Virksomheder finder, at fordelene ved at kunne gå direkte fra innovation og udtænkning til produktion, og se den specifikke idé testet, tæller meget i den samlede produktions- og innovationsproces. Dette fører til en konkurrencefordel på det internationale marked. Selvom lønnen ofte er høj i et europæisk land, er det stadig økonomisk rentabelt for virksomhederne at have produktionen i Aarhus. Dette er blandt andet på grund af de lavere transportomkostninger og placeringen tættere på afsætningsmarkedet.

 

Aarhus er et ideelt testmarked for højteknologiske virksomheder

Danmark - og Aarhus, er et ideelt testmarked for højteknologiske virksomheder, der ønsker at perfektionere produkter, forsknings- og udviklingsindsatser, teknologi-implementeringer eller forretningsmodeller.

Her er tre gode grunde hvorfor:

  • Undersøgelser viser, at danske forbrugere er verdens hurtigste til at tage nye produkter og teknologier i brug.
  • De offentlige organisationer i Aarhus indgår let i offentlige/private innovationspartnerskaber, hvilket giver virksomheder en platform for udvikling og afprøvning af deres produkter.
  • Det unikke samspil mellem aktører i branchen og højtrangerede forskningsinstitutioner i Aarhus, giver virksomheder en innovativ styrke lige ved hånden.

 

"Fordelen ved at have en produktionsvirksomhed

som vores placeret her i Aarhus er, at medarbejderne var

her og at de er så gode, at ikke mange arbejdstimer

bliver brugt på hvert produkt".


Peter Johansen
Direktør, SGM A / S.

Kontakt

Peter D. Rasmussen

Konsulent

Sundhed og It

Rådhuset

8000 Aarhus C

Mobil: +45 23 32 86 44

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 04.4.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code