Gå til sidens indhold
 
medico og sundhed hospital

Medico og sundhed

Aarhus har en succesfuld, spirende sundhedsteknologisk klynge og med byggeriet af Nordens største hospitalsby, er byen en rigtig interessant spiller på markedet.

Nordens største hospitalsprojekt

Det Nye Universitetshospital (DNU) i Skejby bliver Danmarks største hospital og en af Nordeuropas største hospitalsbyer med et grundareal på cirka 1,25 mio. m2. Hospitalet vil huse mere end 9.500 medarbejdere, og aktiviteterne forventes at ligge på omkring 900.000 ambulante besøg årligt.

 

Når byggeriet står klar i 2019, bliver DNU dagligt hospital for 1,2 mio. borgere i Region Midtjylland. Den samlede investering kommer til at ligge i omegnen af 6,35 mia. kr.


Læs mere om Det Nye Universitetshospital her (åbner nyt vindue) 


Sundhedsforskning i international klasse

Med knap 1.000 forskere beskæftiget inden for sundhed, har forskningen unikke betingelser i Aarhus. Det anerkendte forskningsmiljø på Aarhus Universitet har et veludbygget samarbejde med både erhvervslivet og det offentlige sundhedsvæsen.

 

Klynge-facilitator

MedTech Innovation Center (MTIC) blev i 2009 etableret som en del af Region Midtjyllands erhvervssatsning ”Erhverv og Sundhed” med det formål at bidrage til globalt orienteret vækst og erhvervsudvikling hos sundhedsteknologiske virksomheder.

 

MTIC hjælper de sundhedsteknologiske virksomheder med deres forretningskritiske problemstillinger og skaber et sammenhængende centralt (og kommercielt tænkende) netværk, som flytter viden og kompetencer mellem virksomhederne og hospitalerne - hurtigt og effektivt.

 

Læs mere om MTIC her (åbner nyt vindue)

 

Læs mere om MTIC's efteruddannelse i sundhedsinnovation (åbner nyt vindue)


Uddannelsesmiljø

Aarhus udgør en uddannelsesklynge på det sundhedsvidenskabelige felt. På de sundhedsrelaterede uddannelseslinjer i Aarhus findes der omkring 7.500 studerende. Der er derfor gunstige muligheder for at rekruttere veluddannet arbejdskraft.

 

Den nemme adgang til forskning i international klasse og de spændende udviklingsmiljøer og investeringer er medvirkende til, at stadigt flere sundhedsrelaterede virksomheder flytter til Aarhus.

 

 
 

Opdateret: 27.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code