Gå til sidens indhold
 
it og medier

It og medier

It er i dag et af Aarhus’ mest væsentlige væksterhverv. Der er en stærk synergi og tæt samarbejde mellem virksomheder, uddannelser og forskere. Med 20.000 it-arbejdspladser inden for en radius af 10 kilometer, er it-klyngen i dag en national topscorer i forhold til vækst og etablering af nye it-virksomheder.

Danmarks største it- og innovationsmiljø er beliggende i bydelen Katrinebjerg. Området er Aarhus' it-kraftcenter og hjemsted for et unikt udviklings- og innovationsmiljø, der arbejder stærkt tværfagligt. Her udfører Alexandra Instituttet banebrydende tværfaglig it-forskning, mens Incuba Science Park faciliteter videndeling mellem iværksættere.

 

Det kreative miljø er muligt gennem et tæt samarbejde mellem erhvervsliv og den offentlige forskning, og understøttes af gode fysiske rammer med kontorfællesskaber, projekthotel og en it-forskerpark.

 

Uddannelser

Aarhus Universitet har placeret Datalogisk Institut og Institut for Informations- og Medievidenskab på Katrinebjerg. I december 2011 fik også de studerende på ingeniøruddannelserne i elektronik, IKT og sundhedsteknologi deres daglige gang der. Katrinebjerg danner i alt daglige rammer for cirka 3.000 studerende, forskere, medarbejdere og virksomheder.

 

Med den tætte fysiske placering af virksomheder, studerende og forskere på Katrinebjerg, dannes der optimale rammer for et innovativt og inspirerende miljø med sparring og networking.

 
 

Opdateret: 04.4.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code