Gå til sidens indhold
 
fødevarebranchen i aarhus

Fødevarer

Aarhus har en stærk værdikæde indenfor fødevareudvikling fra jord til bord. Sammen med det midtjyske område, står byen for hele 60 % af Danmarks fødevareeksport. Samtidig er et væsentligt antal forsknings- og udviklingsinstitutioner inden for fødevareområdet, placeret i Østjylland.

Internationalt førende virksomheder

Aarhus indtager en markant rolle på det internationale marked for fødevarer, og flere store fødevarevirksomheder har derfor valgt at placere deres virksomheder i byen. Europas næststørste mejerikoncern, Arla Foods, har hovedsæde i Aarhus. Byen huser også Karlshamn, Dupont og  Danish Crown.

 

Derudover findes fødevareklyngen Agro Food Park i Skejby, som der er et af Europas mest fremtrædende fødevarecentre. Agro Food Park arbejder innovativt på at håndtere og forene den stigende kompleksitet i det moderne samfunds fødevareproduktion og landbrug.

 

Forskerkompetencer

Som fødevarerelateret virksomhed i Aarhus-området er der gode muligheder for at udnytte de stærke aarhu-sianske forskerkompetencer og udvikle fremtidens løsninger. Indenfor det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet og NanoFOOD-konsortiet under iNano centret, kan du i særdeleshed hente specialiseret viden:

 

Uddannelser indenfor fødevarer

På fødevareområdet er uddannelsesmiljøet i Aarhus i rivende udvikling. På Aarhus Universitet er der foreløbig oprettet en bacheloruddannelse og fire kandidatuddannelser indenfor fødevareområdet, og på Ingeniør-højskolen findes desuden en diplomuddannelse i jordbrugsteknologi.

 

 

 
 

Opdateret: 16.5.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code