Gå til sidens indhold
 
offshore vindmøller

Energi, klima og miljø

Aarhus er hjemsted for en række markedsledende virksomheder inden for cleantech. Vestas, AVK, Amplex og Kamstrup er alle beliggende i Aarhus-området. Innovationscenteret, Navitas har styrket byens position på området ved en samling af innovation, viden og uddannelse.
Aarhus er en stærk aktør på markedet for vedvarende energi; især på vindenergiområdet står Aarhus stærkt:

 

 

87% af Danmarks vindindtægter skabes af Aarhus-virksomheder
53% af Danmarks højtuddannede indenfor vindenergi arbejder i Aarhus
57% af alle topchefer i den danske vindindustri arbejder i Aarhus   
14.000 i den danske vindmølleindustri arbejder i Region Midtjylland 
 

 

Udover tilstedeværelsen af de store vindmølleproducenter findes en lang række underleverandører inden for energi- og miljøteknologi til både energiproduktion og energibesparende foranstaltninger, og en ud af tre af Danmarks cleantech virksomheder er placeret i regionen. Virksomhederne i regionen udmærker sig især indenfor energilagring, vedvarende energiproduktion og energiinfrastruktur og -distribution.

 

Regionen har samtidig Danmarks højeste specialisering målt på antal beskæftigede inden for energi og miljø. 40% af alle danske fuldtidsansatte inden for energi og energiteknologi arbejder i Region Midtjylland.

 

 

Fremtidens energi skal udvikles i Navitas

Inden for energi- og miljøteknologi etableres der på havnen et nyt og åbent innovationsmiljø med plads til 2.000 studerende og mere end 300 erhvervsfolk, forskere og uddannelsesfolk. Det første spadestik til den 35.000 m2 store bygning er taget og står klar til indflytning i 2014.

 
 

Opdateret: 04.4.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code