Gå til sidens indhold
 

Arkitektur og design er byens kreative vækstmotor

Med mere end 500 indregistrerede kreative virksomheder, der arbejder med arkitektur eller grafisk-, indretnings-, industriel-, produkt-, kommunikationsdesign mv., har Aarhus Danmarks største specialisering inden for arkitektur og design. Det danner et solidt vækstgrundlag med stort potentiale.

Kreative erhverv har det godt i Aarhus. De oplever vækst, udvikler sig og eksporterer til det internationale marked. De danske traditioner for demokratisk og brugerorienteret arkitektur og design og den stærke kultur, vi i Aarhus har for at samarbejde på tværs af erhverv og profession, skaber tilsammen et inspirerende miljø for arkitekter, designere og andre kreative kompetencer. 

 

Dansk arkitektur er et verdensbrand

Dansk arkitektur er en international styrkeposition, og mange af arkitektvirksomhederne i Aarhus er markedsledende indenfor digitalisering af  arkitektur og byggeri. Ligeledes besidder de særligt stærke kompetencer inden for bolig-, uddannelses-, sundheds- og læringsbyggerier samt byudvikling.
 
Derfor står Aarhus’ og Region Midtjyllands arkitekter med evnerne til at udvikle byer og regioner på bæredygtig vis og dermed bidrage til at løse nogle af de udfordringer, som Danmark såvel som resten af verden går i møde. Det bliver der ikke bare lagt mærke til i resten af Danmark men også i resten af verden, hvor århusianske tegnestuer har tegnet stregerne til en lang række prestigefylde og prisvindende projekter. 

 

Stærkt design

På designområdet står Aarhus stærkt med en kreds af nationalt og internationalt anerkendte designfirmaer. Byen rummer alt fra et boblende miljø af kreative freelancere til Nordens største integrerede designhus, Designit. Aarhusianske designvirksomheder gør sig især bemærket inden for indretnings- og produktdesign.

 

Forskning og uddannelse

Arkitektskolen Aarhus er omdrejningspunkt, når det gælder uddannelsen af kompetente medarbejdere til tegnestuer og designvirksomheder. Skolen har tre forskningsinstitutter, og uddanner årligt omtrent 150 arkitekter og designere. Også Ingeniørhøjskolen er en væsentlig kilde til medarbejdere for virksomheder, der beskæftiger sig med arkitektur, design og byggeri.

 

 
 

Opdateret: 27.6.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code