Gå til sidens indhold
 
13.10.2017

Hvad skal der ske med Aarhus 2017 frivillighedsprogram

I forbindelse med Kulturhovedstaden Aarhus 2017 er der blevet etableret et frivillighedsprogram, som mange har interesse i skal fortsætte. Formålet er at skabe værdi for borgere og erhvervslivet. Derfor holdt Frivillighovedstaden et stormøde således, at erfaringer fra programmet føres videre.

En af de organisationer som især har oplevet et positivt udbytte af frivillighedsprogrammet er VisitAarhus. Direktør Peer Kristensen fra VisitAarhus fortæller:


- Når der kommer krydstogtskibe til byen, har de frivillige spillet en aktiv rolle i modtagelsen af gæsterne. Det gjorde det muligt for os at tilføre en merværdi til den oplevelse som gæsterne får, når de ankommer til Aarhus. På den måde bliver det jo også værdiskabende for Aarhus.

Peer Kristensen understreger at det er vigtigt med frivillige kræfter:


- Det sender jo et positivt signal til byens gæster, at det er frivillige som står og tager personligt imod dem. Det skaber en anden oplevelse når det er lokale, som gerne vil byde velkommen og bruge deres fritid på, at gæster fra hele verden skal føle sig godt modtaget - det er faktisk noget Aarhus efterhånden er kendt for hos de store krydstogtrederier.


Frivillighovedstaden holdt den 23. september et stormøde hvor formålet var, at lære af Kulturhovedstadens frivillighedsprogram og derved hjælpe både de frivillige kræfter, virksomheder, politikere og andre med interesse i frivillighed til at forstå den værdi, som programmet bibringer og hvad borgerne selv kan føre videre fra det.


Hos VisitAarhus er man glad for, at Frivillighovedstaden sætter fokus på de frivillige, og de vil gerne sikre sig at programmet fortsætter:


- Det er vigtigt for os at tale om frivilligkonceptet fordi det virker jo! Man har jo talt om det her koncept i 10-15 år. Nu er det endelig lykkedes og vi har set et positivt og givende resultatet af det, så selvfølgelig skal det fortsætte. Naturligvis kræver det nogle ressourcer at drive et frivilligprogram – men der ligger en anden energi i frivillighed som bidrager til en unik værdiskabelse.


For kaffeproducenten BKI har deres partnerskab med Aarhus 2017 og deres glæde af frivillighedsprogrammet betydet, at de har fået nye samarbejdspartnere der blandt andet styrker Højbjerg-virksomhedens engagement i lokalområdet. BKI har deltaget i flere events ved Aarhus 2017 der har ført til samarbejde med nye aktører. Eventmanager hos BKI Søren Griepentrog fortæller:


- Når vi kommer ud af huset til kulturelle begivenheder, møder vi spændende organisationer og andre virksomheder. Her giver det anledning til en dialog om potentialet i nye samarbejdspartnere.


Efter BKI’s partnerskab med Aarhus 2017 har de oplevet en overvægt af forespørgsler og events, som kan fortsætte ind i 2018. BKI kommer blandt andet til at engagere sig i Europæisk Frivillighovedstad 2018 i Aarhus og de nye partnerskaber har medført, at både lokalt forankrede- og nationale organisationer kigger deres vej, fortæller Søren Gripentrog.

Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 13.10.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code