Gå til sidens indhold
 
06.04.2017

Nyt vartegn ved indsejlingen til Aarhus

Det står nu klart, hvem der kommer til at bygge på Aarhus Ø bydelens attraktive yderste spids ud mod havet. Anpartsselskabet Lighthouse United skal opføre vinderprojektet ´Bugtcentret´, der bliver Danmarks højest bygning med en udsigtsplatform på toppen.

Aarhus Byråd godkendte i aftes et salg af grunden, hvor det nye højhus skal opføres. ’Bugtcenteret’ er ligesom det eksisterende Lighthouse-byggeri tegnet af 3XN og landskabsarkitekterne Schønherr har skabt haver og fællesarealer. Byggeriet forventes at stå færdigt i 2020.

 

Borgmester Jacob Bundsgaard er yderst tilfreds med beslutningen om det nye byggeri: ”På en af landets mest attraktive grunde får vi nu et meget flot og markant byggeri, der vil stå som vartegn for en moderne by med store ambitioner. Med ’Bugtcenteret’ markerer vi igen, at Aarhus Ø rummer enestående muligheder for arkitektur og bymiljø i mødet mellem byen og bugten. Og samtidig er det en stor kvalitet, at bygningen inviterer byens borgere og gæster indenfor,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

 

Med ’Bugtcenteret’ opføres Danmarks højeste bygning i 128 meters højde med både boliger og bylivsaktiviteter over temaerne ”Til vands, til lands og i luften”.

 

Bylivsaktiviteterne vil blandt andet være ”et klasseværelse” til skoleklasser med køkkenfaciliteter, akvarier og ”rørebassiner” samt et såkaldt ’maritimt multirum’. Bygningen vil også indeholde omklædningsfaciliteter til Havbanens brugere, et formidlingssted for Aarhusbugtens Sea Rangers samt et Open Space-område til udstillinger og turistformidling.

 

Rådmanden for Teknik og Miljø Kristian Würtz er også begejstret for det nye vartegn:

”Vi har længe ønsket et projekt, der med en stærk arkitektur kan afslutte bebyggelsen ved Lighthouse og dermed fuldende udviklingen af vores havnebydel ud mod havet. Byggeriet er med sin placering yderst på Aarhus Ø med til at sætte et flot punktum for enden af den promenade, som anlagt på stedet. På toppen af huset kommer der en platform, som får offentlig adgang, og det er et fantastisk plus, at aarhusianerne og byens gæster kan nyde udsigten herfra,” siger han.

 

En butik med merchandise og salg af lokale specialiteter vil være adgangen til udsigtsplatformen i toppen af bygningen. Beboere på Aarhus Ø kan desuden glæde sig over etableringen af et beboerhus i ’Bugtcenteret’.

Derudover vil der blive etableret en såkaldt ”Ø-linje” – et projekt, der skal skabe sammenhæng på Aarhus Ø samt liv på tværs af de fire øer på Pier 4. Ø-linjen er en sti – et byrum med byliv.

 

Med valget af ’Bugtcenteret’ er der lagt vægt på, at offentligheden inviteres ind i bygningen samt at den medvirker til at skabe liv i området.

 

Aarhus Kommune modtog i forbindelse med udbuddet to forskellige tilbud på at bygge på Aarhus Ø spidsen. I bedømmelsen af tilbuddene har der været tilknyttet fagdommere. Fagdommerne er administrerende direktør Kent Martinussen fra DAC og tidligere stadsbygningsdirektør i Malmø, Mats Olsson.Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 07.4.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code