Gå til sidens indhold
 
06.04.2017

Nyt logistikcenter skal fremtidssikre Søstrene Grene

Butikskæden Søstrene Grene bygger nyt logistikcenter lige ud til motorvejen i Årslev i Aarhus. Det nye logistikcenter kommer til at rumme 30.000 kvadratmeter lager og terminal, samt 1.200 kvadratmeter administration. Investeringen skal være med til at fremtidssikre Søstrene Grene, som oplever en stor vækst disse år.

"Lige nu har vi lager fire forskellige steder, og vi har simpelthen sprængt rammerne på grund af den vækst og ekspansion, vi oplever i øjeblikket. Alene i år forventer vi en vækst i omsætning på cirka 40 procent. Med det nye lager får vi samlet vores lagerfunktion, og vi får en moderne og effektiv logistik, hvor vi kan udnytte kvadratmeterne meget bedre. Og med en lagerkapacitet på 350 butikker er byggeriet med til at fremtidssikre Søstrene Grene de kommende år", siger Mikkel Grene, CEO for Søstrene Grene.

 

Søstrene Grene har lige nu cirka 140 butikker fordelt på 12 lande. Antallet forventes at nå op på de 350 butikker inden for de næste tre år.

 

Tæt på motorvej, havn og by
Byggeriet af det nye logistikcenter gik i gang i januar. Lagerdelen skal stå færdigt 1. november, mens administrationen ventes færdig 1. december. 1. januar 2018 skal bygningen så tages i brug. Det er Dansk Halentreprise, der bygger.
 
Logistikcentret er placeret i Logistikparken i Årslev lige ud til Herningmotorvejen. Det er en ideel placering for butikskæden, der er grundlagt i Aarhus i 1973. Tæt på motorvej og havn, men ikke længere uden for byen end at man kan komme dertil med en almindelig bybus.

 

"Det har været vigtigt for os, at det var nemt at komme dertil, da vi gerne vil beholde vores dygtige medarbejdere. Samtidig er det et spændende og attraktivt erhvervsområde, og vi får en god eksponering med facade helt ud til motorvejen. Derfor er det også vigtigt for os at lave et æstetisk og flot byggeri, og vi har udtænkt en smuk udsmykning til facaden. Vi håber jo lidt, at det kan blive kendt som Søstrene Grene-krydset", siger Mikkel Grene.

 

Aarhus er del af Søstrene Grenes identitet
Samtidig med den livlige byggeaktivitet i Årslev flytter Søstrene Grene i løbet af april hovedkontor til Pakhusene på Aarhus Ø.

"Det har været en vigtig prioritering for os også at bygge lageret i Aarhus. Søstrene Grene er født i Aarhus, og det er en vigtig del af vores identitet, at vi er en Aarhus-virksomhed. Samtidig har vi gode muligheder for at tiltrække
dygtig arbejdskraft her i byen", siger Mikkel Grene.

 

Aarhus Kommune har været en vigtig samarbejdspartner i hele processen, lyder det fra Søstrene Grene. Blandt andet har kommunen hjulpet med at finde frem til de tre byggegrunde ved motorvejen, som nu er slået sammen til en grund.

Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, hilser også Søstrene Grenes byggeaktivitet velkommen.

 

"Det er meget positivt, at Søstrene Grene bygger og udvider i Aarhus med hele to nye domiciler – både et nyt, worldwide-dækkende logistikcenter ved Årslev i det vestlige Aarhus og det nye administrative hovedkontor i Pakhusene på Aarhus Ø", siger Jacob Bundsgaard og fortsætter:

 

Vi ser en stigende tendens til, at flere og flere virksomheder udvider, bygger nyt og placerer arbejdspladser i Aarhus, og forløbet med Søstrene Grene viser, hvordan et tæt samarbejde mellem virksomheden og kommunen fører til et rigtig godt resultat.

"Der er et højt investeringsniveau i byen – og vi har en forventning om, at dette vil stige yderligere og der tiltrækkes endnu flere virksomheder og arbejdspladser til byen", siger borgmester Jacob Bundsgaard, som takker Søstrene Grene for det gode samarbejde.

 

Arrangement for pressen:
Søstrene Grene vil gerne vise byggeriet frem til pressen. Derfor inviteres I hermed til byggepladsen
onsdag 19. april klokken 15.00.

Til arrangementet deltager CEO for Søstrene Grene, Mikkel Grene samt borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard m.fl.

Adresse:
Logistikparken 2
8220 Brabrand

Link til denne side

Nyheder

 • 17.04.2018

  Aarhus Havn vil udvide til næsten det dobbelte

  Aarhus Havn har planer om at udvide med nye havnearealer ude i havet mod øst. Udvidelsen, der bærer arbejdstitlen ”Yderhavnen” er en del af aftalen om de bynære havnearealer, som Aarhus Havn har måtte afgive til bymæssig bebyggelse. Udvidelsen, der nu er sendt til miljøvurdering, forventes at ske i tre etaper. Den sidste etape forventes færdig om godt 40 år.
 • 17.04.2018

  Lidl vil åbne hovedkontor på Godsbanearealerne i Aarhus

  Lidl ønsker at opføre sit nye hovedkontor til 250-300 medarbejdere på Godsbanearealerne i Aarhus sammen med en dagligvarebutik til bydelen.
 • 16.04.2018

  SAS har åbnet sin base i Aarhus Airport

  De første fly er nu begyndt at flyve mellem München, Stockholm, Oslo og Aarhus Airport. Dette er et af udfaldene af SAS's trecifrede millioninvestering i Lufthavnen, hvor SAS har åbnet en ny base.
 • 16.04.2018

  Turismen boomer i Region Midt

  Antallet af turist-overnatninger i Region Midtjylland har sat en historisk rekord med i alt 11,2 millioner overnatninger i 2017, hvor hele regionen var Europæisk Kulturhovedstad. Det viser de nye tal fra Danmarks Statistik, der har samlet data for overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem og sommerhuse i 2017, og tallene viser fremgang på alle områder.
 • 23.03.2018

  Fuldt hus til #AARsome Townhall

  160 aarhusianere med interesse i iværksætteri tilbragte torsdag aften i Rådhushallen til arrangementet #AARsome Townhall

 
 

Opdateret: 07.4.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code