Gå til sidens indhold
 
06.04.2017

Nyt logistikcenter skal fremtidssikre Søstrene Grene

Butikskæden Søstrene Grene bygger nyt logistikcenter lige ud til motorvejen i Årslev i Aarhus. Det nye logistikcenter kommer til at rumme 30.000 kvadratmeter lager og terminal, samt 1.200 kvadratmeter administration. Investeringen skal være med til at fremtidssikre Søstrene Grene, som oplever en stor vækst disse år.

"Lige nu har vi lager fire forskellige steder, og vi har simpelthen sprængt rammerne på grund af den vækst og ekspansion, vi oplever i øjeblikket. Alene i år forventer vi en vækst i omsætning på cirka 40 procent. Med det nye lager får vi samlet vores lagerfunktion, og vi får en moderne og effektiv logistik, hvor vi kan udnytte kvadratmeterne meget bedre. Og med en lagerkapacitet på 350 butikker er byggeriet med til at fremtidssikre Søstrene Grene de kommende år", siger Mikkel Grene, CEO for Søstrene Grene.

 

Søstrene Grene har lige nu cirka 140 butikker fordelt på 12 lande. Antallet forventes at nå op på de 350 butikker inden for de næste tre år.

 

Tæt på motorvej, havn og by
Byggeriet af det nye logistikcenter gik i gang i januar. Lagerdelen skal stå færdigt 1. november, mens administrationen ventes færdig 1. december. 1. januar 2018 skal bygningen så tages i brug. Det er Dansk Halentreprise, der bygger.
 
Logistikcentret er placeret i Logistikparken i Årslev lige ud til Herningmotorvejen. Det er en ideel placering for butikskæden, der er grundlagt i Aarhus i 1973. Tæt på motorvej og havn, men ikke længere uden for byen end at man kan komme dertil med en almindelig bybus.

 

"Det har været vigtigt for os, at det var nemt at komme dertil, da vi gerne vil beholde vores dygtige medarbejdere. Samtidig er det et spændende og attraktivt erhvervsområde, og vi får en god eksponering med facade helt ud til motorvejen. Derfor er det også vigtigt for os at lave et æstetisk og flot byggeri, og vi har udtænkt en smuk udsmykning til facaden. Vi håber jo lidt, at det kan blive kendt som Søstrene Grene-krydset", siger Mikkel Grene.

 

Aarhus er del af Søstrene Grenes identitet
Samtidig med den livlige byggeaktivitet i Årslev flytter Søstrene Grene i løbet af april hovedkontor til Pakhusene på Aarhus Ø.

"Det har været en vigtig prioritering for os også at bygge lageret i Aarhus. Søstrene Grene er født i Aarhus, og det er en vigtig del af vores identitet, at vi er en Aarhus-virksomhed. Samtidig har vi gode muligheder for at tiltrække
dygtig arbejdskraft her i byen", siger Mikkel Grene.

 

Aarhus Kommune har været en vigtig samarbejdspartner i hele processen, lyder det fra Søstrene Grene. Blandt andet har kommunen hjulpet med at finde frem til de tre byggegrunde ved motorvejen, som nu er slået sammen til en grund.

Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, hilser også Søstrene Grenes byggeaktivitet velkommen.

 

"Det er meget positivt, at Søstrene Grene bygger og udvider i Aarhus med hele to nye domiciler – både et nyt, worldwide-dækkende logistikcenter ved Årslev i det vestlige Aarhus og det nye administrative hovedkontor i Pakhusene på Aarhus Ø", siger Jacob Bundsgaard og fortsætter:

 

Vi ser en stigende tendens til, at flere og flere virksomheder udvider, bygger nyt og placerer arbejdspladser i Aarhus, og forløbet med Søstrene Grene viser, hvordan et tæt samarbejde mellem virksomheden og kommunen fører til et rigtig godt resultat.

"Der er et højt investeringsniveau i byen – og vi har en forventning om, at dette vil stige yderligere og der tiltrækkes endnu flere virksomheder og arbejdspladser til byen", siger borgmester Jacob Bundsgaard, som takker Søstrene Grene for det gode samarbejde.

 

Arrangement for pressen:
Søstrene Grene vil gerne vise byggeriet frem til pressen. Derfor inviteres I hermed til byggepladsen
onsdag 19. april klokken 15.00.

Til arrangementet deltager CEO for Søstrene Grene, Mikkel Grene samt borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard m.fl.

Adresse:
Logistikparken 2
8220 Brabrand

Link til denne side

Nyheder

 • 13.10.2017

  Hvad skal der ske med Aarhus 2017 frivillighedsprogram

  I forbindelse med Kulturhovedstaden Aarhus 2017 er der blevet etableret et frivillighedsprogram, som mange har interesse i skal fortsætte. Formålet er at skabe værdi for borgere og erhvervslivet. Derfor holdt Frivillighovedstaden et stormøde således, at erfaringer fra programmet føres videre.
 • 12.10.2017

  Nye flyruter til Aarhus

  SAS investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Airport. Østjyderne får nye, direkte forbindelser til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split. Flere ruter, flere afgange og mange flere passagerer. Sådan ser fremtiden ud for Aarhus Airport, efter at lufthavnen har indgået nyt strategisk samarbejde med SAS.
 • 03.10.2017

  Høring om ny Restaurationsplan

  Den nye Restaurationsplan for Aarhus Kommune er sendt i offentlig høring. Mellem den 3. og 22. oktober 2017 har du muligt for at komme med dine kommentarer til den nye Restaurationsplan.
 • 27.09.2017

  Stort og bredt flertal bag budgetforlig i Aarhus Kommune

  Næsten samtlige medlemmer af Aarhus Byråd – 30 ud af 31 - står bag det budgetforlig, som fredag blev indgået efter lange forhandlinger på Aarhus Rådhus. Dermed kan et stort og bredt flertal præsentere et budget, som fastholder byens momentum og sikrer øget vækst og velfærd.
 • 29.06.2017

  Byggesagerne behandles hurtigt i Aarhus

  Der er sket store ændringer i Teknik og Miljø, hvor byggesager nu behandles hurtigere, end servicemålene kræver – og langt hurtigere end tidligere.
 
 

Opdateret: 07.4.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code