Gå til sidens indhold
 
09.02.2017

Midtjylland tegner sig for halvdelen af eksporten i modebranchen

Nu ses der fremgang i mode/beklædningsbranchen, og det er især eksportomsætningen, der er blevet forøget – 58% af denne findes i store midtjyske virksomheder som Bestseller, Hummel, DK Company etc.

HEADSTART FASHION, Lifestyle & Design Cluster og E-statistik har netop fået udfærdiget en dugfrisk rapport om livsstilsbranchen i Region Midtjylland – hvor modebranchen/beklædning er langt den største aktør. Livsstilserhvervenes store eksporttunge virksomheder har i stort omfang hovedsæde i Region Midtjylland, hvor mere end halvdelen af eksporten findes både inden for Beklædning/mode og møbler.

 

Eksportkoncentrationen er forøget inden for mode/beklædning, hvor 58 procent af eksportomsætningen i 2014 findes i de store midtjyske virksomheder.
 
Noget der naturligvis glæder CEO hos Headstart Fashion, Christian Chapelle.
 
- Eksporten i livsstilserhvervene beliggende i Region Midtjylland betyder utrolig meget. Ifølge nye tal trækker eksporten nemlig omsætningsfremgangen. Den høje eksport afspejler, at livsstilsvirksomhederne i regionen er bevidste om, at væksten skal findes uden for landets grænser. Når virksomhederne i Region Midtjylland klarer sig godt, smitter det naturligvis positivt af på regionen og resten af landet, lyder det.
 
"Ikke mindst mode- og beklædningsbranchen har ry for at være tilpasningsparat. Eksportkoncentrationen er tilmed øget inden for mode og beklædning, hvor 58 procent af eksportomsætningen findes i store midtjyske virksomheder som Hummel, Bestseller og DK Company", siger Christian Chapelle.

 

Læs hele rapporten her

 

FACTS

 1. Livsstilserhvervene omsatte for 144,8 milliarder kroner i 2014 (mode/beklædning tegner sig for hele 57%).
 2. Den samlede omsætning i livsstilserhvervene er øget med 12 mia kroner siden 2008.
 3. Eksportomsætningen i livsstilserhvervene er gået frem fra 43 milliarder kroner til 53 milliarder – eksport tegner sig hermed for langt den største del af livsstilserhvervenes samlede omsætningsfremgang.
 4. I perioden 2012-2016 er livsstilserhvervenes fuldtidsbeskæftigelse øget med 6 procent.
 5. Mode/beklædning er den klart største aktør i livsstilsbranchen med 57 procent af beskæftigelsen i 2014.
 6. Inden for mode og beklædning er antallet af akademikere steget med over 50 procent fra 2008 til 2014. Dette ligger væsentligt over udviklingen i Alle erhverv.
 7. Fra 2008 til 2014 er værditilvæksten inden for beklædning øget med 10 procent.
Link til denne side

Nyheder

 • 13.10.2017

  Hvad skal der ske med Aarhus 2017 frivillighedsprogram

  I forbindelse med Kulturhovedstaden Aarhus 2017 er der blevet etableret et frivillighedsprogram, som mange har interesse i skal fortsætte. Formålet er at skabe værdi for borgere og erhvervslivet. Derfor holdt Frivillighovedstaden et stormøde således, at erfaringer fra programmet føres videre.
 • 12.10.2017

  Nye flyruter til Aarhus

  SAS investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Airport. Østjyderne får nye, direkte forbindelser til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split. Flere ruter, flere afgange og mange flere passagerer. Sådan ser fremtiden ud for Aarhus Airport, efter at lufthavnen har indgået nyt strategisk samarbejde med SAS.
 • 03.10.2017

  Høring om ny Restaurationsplan

  Den nye Restaurationsplan for Aarhus Kommune er sendt i offentlig høring. Mellem den 3. og 22. oktober 2017 har du muligt for at komme med dine kommentarer til den nye Restaurationsplan.
 • 27.09.2017

  Stort og bredt flertal bag budgetforlig i Aarhus Kommune

  Næsten samtlige medlemmer af Aarhus Byråd – 30 ud af 31 - står bag det budgetforlig, som fredag blev indgået efter lange forhandlinger på Aarhus Rådhus. Dermed kan et stort og bredt flertal præsentere et budget, som fastholder byens momentum og sikrer øget vækst og velfærd.
 • 29.06.2017

  Byggesagerne behandles hurtigt i Aarhus

  Der er sket store ændringer i Teknik og Miljø, hvor byggesager nu behandles hurtigere, end servicemålene kræver – og langt hurtigere end tidligere.
 
 

Opdateret: 10.2.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code