Gå til sidens indhold
 
09.02.2017

Midtjylland tegner sig for halvdelen af eksporten i modebranchen

Nu ses der fremgang i mode/beklædningsbranchen, og det er især eksportomsætningen, der er blevet forøget – 58% af denne findes i store midtjyske virksomheder som Bestseller, Hummel, DK Company etc.

HEADSTART FASHION, Lifestyle & Design Cluster og E-statistik har netop fået udfærdiget en dugfrisk rapport om livsstilsbranchen i Region Midtjylland – hvor modebranchen/beklædning er langt den største aktør. Livsstilserhvervenes store eksporttunge virksomheder har i stort omfang hovedsæde i Region Midtjylland, hvor mere end halvdelen af eksporten findes både inden for Beklædning/mode og møbler.

 

Eksportkoncentrationen er forøget inden for mode/beklædning, hvor 58 procent af eksportomsætningen i 2014 findes i de store midtjyske virksomheder.
 
Noget der naturligvis glæder CEO hos Headstart Fashion, Christian Chapelle.
 
- Eksporten i livsstilserhvervene beliggende i Region Midtjylland betyder utrolig meget. Ifølge nye tal trækker eksporten nemlig omsætningsfremgangen. Den høje eksport afspejler, at livsstilsvirksomhederne i regionen er bevidste om, at væksten skal findes uden for landets grænser. Når virksomhederne i Region Midtjylland klarer sig godt, smitter det naturligvis positivt af på regionen og resten af landet, lyder det.
 
"Ikke mindst mode- og beklædningsbranchen har ry for at være tilpasningsparat. Eksportkoncentrationen er tilmed øget inden for mode og beklædning, hvor 58 procent af eksportomsætningen findes i store midtjyske virksomheder som Hummel, Bestseller og DK Company", siger Christian Chapelle.

 

Læs hele rapporten her

 

FACTS

 1. Livsstilserhvervene omsatte for 144,8 milliarder kroner i 2014 (mode/beklædning tegner sig for hele 57%).
 2. Den samlede omsætning i livsstilserhvervene er øget med 12 mia kroner siden 2008.
 3. Eksportomsætningen i livsstilserhvervene er gået frem fra 43 milliarder kroner til 53 milliarder – eksport tegner sig hermed for langt den største del af livsstilserhvervenes samlede omsætningsfremgang.
 4. I perioden 2012-2016 er livsstilserhvervenes fuldtidsbeskæftigelse øget med 6 procent.
 5. Mode/beklædning er den klart største aktør i livsstilsbranchen med 57 procent af beskæftigelsen i 2014.
 6. Inden for mode og beklædning er antallet af akademikere steget med over 50 procent fra 2008 til 2014. Dette ligger væsentligt over udviklingen i Alle erhverv.
 7. Fra 2008 til 2014 er værditilvæksten inden for beklædning øget med 10 procent.
Link til denne side

Nyheder

 • 17.04.2018

  Aarhus Havn vil udvide til næsten det dobbelte

  Aarhus Havn har planer om at udvide med nye havnearealer ude i havet mod øst. Udvidelsen, der bærer arbejdstitlen ”Yderhavnen” er en del af aftalen om de bynære havnearealer, som Aarhus Havn har måtte afgive til bymæssig bebyggelse. Udvidelsen, der nu er sendt til miljøvurdering, forventes at ske i tre etaper. Den sidste etape forventes færdig om godt 40 år.
 • 17.04.2018

  Lidl vil åbne hovedkontor på Godsbanearealerne i Aarhus

  Lidl ønsker at opføre sit nye hovedkontor til 250-300 medarbejdere på Godsbanearealerne i Aarhus sammen med en dagligvarebutik til bydelen.
 • 16.04.2018

  SAS har åbnet sin base i Aarhus Airport

  De første fly er nu begyndt at flyve mellem München, Stockholm, Oslo og Aarhus Airport. Dette er et af udfaldene af SAS's trecifrede millioninvestering i Lufthavnen, hvor SAS har åbnet en ny base.
 • 16.04.2018

  Turismen boomer i Region Midt

  Antallet af turist-overnatninger i Region Midtjylland har sat en historisk rekord med i alt 11,2 millioner overnatninger i 2017, hvor hele regionen var Europæisk Kulturhovedstad. Det viser de nye tal fra Danmarks Statistik, der har samlet data for overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem og sommerhuse i 2017, og tallene viser fremgang på alle områder.
 • 23.03.2018

  Fuldt hus til #AARsome Townhall

  160 aarhusianere med interesse i iværksætteri tilbragte torsdag aften i Rådhushallen til arrangementet #AARsome Townhall

 
 

Opdateret: 10.2.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code