Gå til sidens indhold
 
09.02.2017

Midtjylland tegner sig for halvdelen af eksporten i modebranchen

Nu ses der fremgang i mode/beklædningsbranchen, og det er især eksportomsætningen, der er blevet forøget – 58% af denne findes i store midtjyske virksomheder som Bestseller, Hummel, DK Company etc.

HEADSTART FASHION, Lifestyle & Design Cluster og E-statistik har netop fået udfærdiget en dugfrisk rapport om livsstilsbranchen i Region Midtjylland – hvor modebranchen/beklædning er langt den største aktør. Livsstilserhvervenes store eksporttunge virksomheder har i stort omfang hovedsæde i Region Midtjylland, hvor mere end halvdelen af eksporten findes både inden for Beklædning/mode og møbler.

 

Eksportkoncentrationen er forøget inden for mode/beklædning, hvor 58 procent af eksportomsætningen i 2014 findes i de store midtjyske virksomheder.
 
Noget der naturligvis glæder CEO hos Headstart Fashion, Christian Chapelle.
 
- Eksporten i livsstilserhvervene beliggende i Region Midtjylland betyder utrolig meget. Ifølge nye tal trækker eksporten nemlig omsætningsfremgangen. Den høje eksport afspejler, at livsstilsvirksomhederne i regionen er bevidste om, at væksten skal findes uden for landets grænser. Når virksomhederne i Region Midtjylland klarer sig godt, smitter det naturligvis positivt af på regionen og resten af landet, lyder det.
 
"Ikke mindst mode- og beklædningsbranchen har ry for at være tilpasningsparat. Eksportkoncentrationen er tilmed øget inden for mode og beklædning, hvor 58 procent af eksportomsætningen findes i store midtjyske virksomheder som Hummel, Bestseller og DK Company", siger Christian Chapelle.

 

Læs hele rapporten her

 

FACTS

 1. Livsstilserhvervene omsatte for 144,8 milliarder kroner i 2014 (mode/beklædning tegner sig for hele 57%).
 2. Den samlede omsætning i livsstilserhvervene er øget med 12 mia kroner siden 2008.
 3. Eksportomsætningen i livsstilserhvervene er gået frem fra 43 milliarder kroner til 53 milliarder – eksport tegner sig hermed for langt den største del af livsstilserhvervenes samlede omsætningsfremgang.
 4. I perioden 2012-2016 er livsstilserhvervenes fuldtidsbeskæftigelse øget med 6 procent.
 5. Mode/beklædning er den klart største aktør i livsstilsbranchen med 57 procent af beskæftigelsen i 2014.
 6. Inden for mode og beklædning er antallet af akademikere steget med over 50 procent fra 2008 til 2014. Dette ligger væsentligt over udviklingen i Alle erhverv.
 7. Fra 2008 til 2014 er værditilvæksten inden for beklædning øget med 10 procent.
Link til denne side

Nyheder

 
 • 07.03.2017

  Nye muligheder for internationale erhvervskontakter

  Det årlige topmøde for international sport, SportAccord Convention, afholdes i 2017 i Aarhus fra d. 2. april til og med d. 7. april med Radisson Blu Hotel og Scandinavian Congres Center som det absolutte centrum.
 • 07.03.2017

  Danmark er det mest digitale land i EU

  Danmark topper det Digital Economy and Society Index 2017, hvilket giver gode muligheder for at teste og udvikle nye digitale løsninger.
 • 09.02.2017

  Midtjylland tegner sig for halvdelen af eksporten i modebranchen

  Nu ses der fremgang i mode/beklædningsbranchen, og det er især eksportomsætningen, der er blevet forøget – 58% af denne findes i store midtjyske virksomheder som Bestseller, Hummel, DK Company etc.
 • 09.02.2017

  Positiv udvikling i byggesagsbehandling

  Aarhus vokser, og ikke mindst byggeriet kører i højeste gear. I 2016 afgjorde Aarhus Kommune et rekordhøjt antal byggesager, og aktivitetsniveauet forventes at ligge på samme høje niveau i år.
 • 09.02.2017

  Attraktive lånemuligheder til innovation

  Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har attraktive lånemuligheder for virksomheder, som udvikler ny teknologi og nye produkter. Central Denmark EU Office hjælper gerne på vej og giver her et blik for, hvordan Terma bruger mulighederne og får udbytte af mulighederne.
 
 

Opdateret: 10.2.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code