Gå til sidens indhold
 
09.02.2017

Midtjylland tegner sig for halvdelen af eksporten i modebranchen

Nu ses der fremgang i mode/beklædningsbranchen, og det er især eksportomsætningen, der er blevet forøget – 58% af denne findes i store midtjyske virksomheder som Bestseller, Hummel, DK Company etc.

HEADSTART FASHION, Lifestyle & Design Cluster og E-statistik har netop fået udfærdiget en dugfrisk rapport om livsstilsbranchen i Region Midtjylland – hvor modebranchen/beklædning er langt den største aktør. Livsstilserhvervenes store eksporttunge virksomheder har i stort omfang hovedsæde i Region Midtjylland, hvor mere end halvdelen af eksporten findes både inden for Beklædning/mode og møbler.

 

Eksportkoncentrationen er forøget inden for mode/beklædning, hvor 58 procent af eksportomsætningen i 2014 findes i de store midtjyske virksomheder.
 
Noget der naturligvis glæder CEO hos Headstart Fashion, Christian Chapelle.
 
- Eksporten i livsstilserhvervene beliggende i Region Midtjylland betyder utrolig meget. Ifølge nye tal trækker eksporten nemlig omsætningsfremgangen. Den høje eksport afspejler, at livsstilsvirksomhederne i regionen er bevidste om, at væksten skal findes uden for landets grænser. Når virksomhederne i Region Midtjylland klarer sig godt, smitter det naturligvis positivt af på regionen og resten af landet, lyder det.
 
"Ikke mindst mode- og beklædningsbranchen har ry for at være tilpasningsparat. Eksportkoncentrationen er tilmed øget inden for mode og beklædning, hvor 58 procent af eksportomsætningen findes i store midtjyske virksomheder som Hummel, Bestseller og DK Company", siger Christian Chapelle.

 

Læs hele rapporten her

 

FACTS

  1. Livsstilserhvervene omsatte for 144,8 milliarder kroner i 2014 (mode/beklædning tegner sig for hele 57%).
  2. Den samlede omsætning i livsstilserhvervene er øget med 12 mia kroner siden 2008.
  3. Eksportomsætningen i livsstilserhvervene er gået frem fra 43 milliarder kroner til 53 milliarder – eksport tegner sig hermed for langt den største del af livsstilserhvervenes samlede omsætningsfremgang.
  4. I perioden 2012-2016 er livsstilserhvervenes fuldtidsbeskæftigelse øget med 6 procent.
  5. Mode/beklædning er den klart største aktør i livsstilsbranchen med 57 procent af beskæftigelsen i 2014.
  6. Inden for mode og beklædning er antallet af akademikere steget med over 50 procent fra 2008 til 2014. Dette ligger væsentligt over udviklingen i Alle erhverv.
  7. Fra 2008 til 2014 er værditilvæksten inden for beklædning øget med 10 procent.
Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 10.2.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code