Gå til sidens indhold
 

Aarhus Ø

En helt ny bydel skyder op på havnefronten i disse år – Aarhus Ø. En levende og moderne bydel, som allerede i dag er rammen om mange menneskers hverdag og fritid.

Når Aarhus Ø er færdigudviklet vil den være hjemsted for 10-12.000 beboere og ca. 10.000 arbejdspladser – udviklingen af bydelen er dermed blandt Europas største havnefrontsprojekter.

 

Visionen er, at Aarhus Ø skal være et levende centrum for alle. Visionen hviler på to grundelementer:

 

  • Udviklingen af nye, store havnepladser langs med inderhavnen, som forbinder byen med bugten. Kajkanten bygges om, så der skabes et større vandbassin, og pladserne, som strækker sig fra Nørreport til åens udløb, bliver indrettet til aktivitet.
  • En promenadestrækning, den såkaldte rekreative forbindelse, som markerer byens oprindelige kystlinje. Her vil du kunne bevæge dig til fods eller på cykel, langs vand og væk fra trafikken, hele vejen fra Riis Skov i nord til Marselisborgskovene i syd.

 

En kanalby  

På Aarhus Ø vokser en levende og mangfoldig kanalby frem med spændende arkitektur, miljøorienteret byggeri, attraktiv kollektiv trafikbetjening, store offentlige byrum, små lokale pladser og grønne områder, promenade- og opholdsarealer langs alle kaj- og kanalkanter. 

Det første spadestik på Aarhus Ø blev taget i 2008 og i dag skyder bolig- og erhvervsbyggerier op i højt tempo i havnebydelen.

 
 

Opdateret: 18.7.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Business  Aarhus

Telefon: 89 40 22 05

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code